dr.Csigi Tamás Fogorvos Budapest
 Dietetika

Vinczéné Végvári Katalin

Vinczéné Végvári Katalin

Dietetikus

Anya-, nagymama- és dietetikusként elkötelezett híve vagyok az egészséges táplálkozás propagálásának. A hozzám érkező kérdésekre megpróbálok a 38 éves szakmai tapasztalatom és a legjobb tudásom szerint válaszolni mindenkinek.

 kérdésem van  kérdések-válaszok  ismerje meg a tanácsadót

legújabb tanácsok

 kérdésVesebeteg vagyok/ dializálnak/ emellett inzulinos cukorbeteg is. Nagyon nagy túlsúlyom van. Transzplantációra várok. Legalább 20 kilót kellene fogynom, ebben kérnék segítséget. A személyes megkeresés is szóba jön. Köszönöm! M.


 válaszKedves Márta!
Ebben a diétában a fehérjét, a folyadékot és a szénhidrátot, valamint az energiát is meghatározott mennyiségben lehet fogyasztani.
Ez a felület valóban kevés ezt megbeszélni, személyesen is találkozhatunk a Martius Medicus Egészségcentrumban dolgozom
csütörtökönként 340-340- es telefonon lehet bejelentkezni, ez egy
fizetős hely. Természetesen ha ez gondot okoz , ingyenesen is állok rendelkezésére időpont és helyszin egyeztetés alapján.
Telefonszámom: 06- 30- 5274466.

Tisztelettel: Vinczéné Kati dietetikus

 kérdésKedves Katalin!

Gábor vagyok. Kislányunk lassan 6 hónapos lesz. Párommal boldogságban neveljük a kicsit, aki korának megfelelően fejlődik, nő.
Viszont kettőnk felfogása sok mindenben különbözik, ami miatt most már szinte naponta vannak kisebb-nagyobb civakodások.
Kislányom, Zoé eddig csak cicizik. Én úgy gondolom, hogy kislányunknak nem ártok vele, ha néha-néha megnyalatok vele egy gyümölcsöt, esetleg az ujjamról nyal le egy kis teát, lekvárt. Itt persze minimális mennyiségre kell gondolni.
Párom ellenben ilyenkor teljesen kiakad. Hogy a babának nincs rá szüksége, tönkre teszem a gyomrát, illetve később majd ez miatt lesz allergiás.
Tehát kérdésem a következő:
Az tudom, hogy "szüksége" nincs a babának ilyen egyéb ízekre. De ártani ártok-e vele? Lehet a babának valami baja pár cseppnyi gyümölcslétől, vagy egyéb ilyen ételfélétől? Természetesen azzal is tisztában vagyok, hogy a különböző tejtermékeket még hanyagolni kell. Ezeket még minimálisan sem adok neki.

Kérem tegyen igazságot kettőnk között! :)

Köszönettel: Gábor


 válaszKedves Gábor!
Az újszülött leg ideálisabb tápláléka az anyatej.Az új ételek bevezetése /gyümölcslé stb/ minden babánál más-más időpontban kell hogy történjen. A lekvár nem a leg ideálisabb a baba számára, a gyümölcslé inkább. Természetesen vagy a frissen préselt pl:almalé, vagy a korosztályos bébiital formájában.A tej bevezetését 1 éves kor után javasolják, a glutén tekintetében megoszlanak a vélemények van aki szintén 1 éves kor után de mások szerint fél évesen is lehet próbálkozni.A tea folyadékpótlásként szóba jöhet, természetesen babateáról van szó. Tisztelettel. Vinczéné

 kérdésSzükségem lenne egy megfelelő diétára!


 válaszKedves Vivien!
Nem derül ki számomra mi miatt kellene diétáznia, amennyiben leírja szivesen válaszolok, ha személyesen szeretné megbeszélni a Martinus Medicus Egészség Centrumban megtalál, be kell jelentkezni :
a 320- 320 -as telefonszámon.

Üdvözlettel: Vinczéné Végvári Kati
dietetikus

 kérdésKedves Doktornő! KIsfiam 18 hónapos.Kb 13 koráig kapott anyatejet és kb 3 hónapos korában nekiálltunk etetni is.Elég hamar jöttek a problémák.Nem akart nagyon enni,csak az anyatej.Mondtuk a gyerekorvosnak mire Ő ha nem kívánja még adjuk az anyatejet csak.Miután az anyatejet befejeztük (tudatosan),mert nem akart mást nekiállt enni.Aztán adtunk tehéntejet Neki és szép lassan elfelejtett enni és tejivó lett.Táplálékának van hogy napi 90%-át ez tölti ki.Éhes de nem is akarja a kiflit vagy zsemlét megenni.De sem a húst,krumplit vagy sorolhatnám.Mikor ezt írom du 4óra van és az egész napi tápláléka 4-5pohár tej,pici kalács,pici kolbász és kb 1/4 alma.Mit tehetünk,mit kell tennünk?


 válaszKedves Anyuka!
Megértem aggodalmát,vannak kissé nehezebben etethető gyermekek.Az új étel bevezetéséhez Nála biztosan több próbálkozás és türelem kell.Talán apró cselekkel egy mese nézése közben stb./nálam ez vált be/ bele tud néhány falat szilárd ételt csempészni a kis szájába, és ha rájön ez mennyire finom ,akkor könnyebben elfogadja a szilárdabb ételt.Ha a súlya a korának megfelelő aggodalomra nincs ok, de próbálkozni kell az új ételekkel.
A gyümölcs bevezetése, a savanykásabb alma elfogadtatása, jobb étvágyra serkentheti.Azt kellene kitalálni a pépesebbet, vagy a szilárdabbat hajlandó-e megenni.
Sok sikert és eredményt kívánok: Vinczéné Végvári Kati
dietetikus

 kérdésKedves Katalin!
Előző terhességemnél terhességi cukros lettem, diétáznom kellett. Ismét terhes lettem, így nem terhelnek ismét cukorra, hanem a 20. héttől cukorprofilra kell mennem. Szeretnék ismét diétázni, de sajnos már nem emlékszem, hogy melyik étkezésnél mennyi ch fogyasztható. Úgy emlékszem 160-170 gr szénhidrátot ehettem. Értékeim a havi profil alkalmával mindig nagyon jó lett, így kb. 5 hetente jártam.
Nagy vonalakban tudna nekem segíteni vagy szükséges lenne egy személyes konzultáció?


 válaszKedves Éva!
Köszönöm kérdését, terhességnél megállapított magasabb vércukorszint esetén a napi javasolt szénhidrát bevitel:180g. esetleg tápláltsági állapottól függően 200g. is lehet.
A 180g. napi megoszlása:Reggeli. 35g. tizórai. 20g. edéd:60 g.
uzsonna:20 g. vacsora 45g. szénhidrát. Bizonyára tudja az úgynevezett natív
cukrokat mellőzni javasolt a diétából/ kristálycukor,méz stb/
A kezelő orvosa bizonyára fog utalni a napi javasolt szénhidrát bevitelre,
és a továbbiakban annak megfelelően kell táplálkoznia. A diéta betartása a baba megfelelő fejlődése szempontjából fontos.
További kérdésire szívesen válaszolok.

Tisztelettel: Vinczéné Kati

hirdetés

Henzer Fogadó Kocs

intézmények

 ismerd meg őket

hírek

 érdekességek

Terhesség hétről hétre Terhesség hétről hétre

Terhesség hétről hétre, Babaváró sorozat. Az 1 héttől a 40. hétig.


2017. június 11.
 részletek
további hírek

programajánló

erről

 beszélünk

Csuklás

Hozzászólt: Erika1986 2016.12.28. 10:10

ideális családi kutya

Hozzászólt: Vikiri30 2016.06.07. 22:10

Kismamaruha

Hozzászólt: k.kati 2015.05.07. 00:12

Időjárás-front

Hozzászólt: k.kati 2015.05.07. 00:12

Fehérvári bölcsödék

Hozzászólt: huncutka 2015.01.20. 18:06

Tesó

Hozzászólt: Tanmolyda 2014.08.25. 08:08

babaúszás

Hozzászólt: tbrigi87 2014.06.22. 10:10

Gyerekbarát étterem

Hozzászólt: s.maja 2014.05.16. 14:02

további fórumtémék

kövessen minket