Eladó Weboldal
 Szülés, nevelés

Palóczi Ildikó

Palóczi Ildikó

Védőnő

„Szeresd egészségedet, mert ez a jelen. Védd a kisgyermeket, mert ez a jövő. Őrizd szüleid egészségét! – mert a múlton épül fel a jelen és a jövő.”

 kérdésem van  kérdések-válaszok  ismerje meg a tanácsadót

legújabb tanácsok

 kérdésTisztelt Védőnő! Érdeklődni szeretnék, hogy tud-e baba elsősegély tanfolyamról Szombathelyen? Válaszát előre is köszönöm.


 válaszKedves András!
Jelenleg nincs róla tudomásom, de érdeklődöm. Jelezni fogom, ha kapok bármilyen információt!
Üdvözlettel: P. Ildikó

 kérdésKedves Ildikó!
Lehet, hogy nem tud segíteni, de eléggé tanácstalan vagyok.
Novemberben szültem természetes úton. Karácsony környékén mellgyulladásom volt az addigi tökéletes szopiztatás hirtelen megváltozott.elöször csak lecsökkent a tejmennyiségem majd elutasította gyermekem a mellem. Megpróbáltam cumisüveggel adni neki de visszahányta minden egyes próba alkalmával. Ha mellre tettem akkor pedig üvöltve sírt és megfeszülve utasította el. Már megvizsgálták nem e baktériummal fertőzött e a tejem de negatív lett, de antibiotikum kezelést kaptam. Pajzsmirigy vérvételem is volt mert van egy csomó a nyakamon de az is jó lett. Abbahagytam a fogamzásgátlót is de semmi változás már egyáltalán nem eszik csak tápszert viszont egy pici tejem még van. Azonban az alhasam majd leszakad már 1-2 hete gondolom a menzeszem akar megjönni de nem tud
Hormont nem igazán szeretnék szedni milyen alternatívák lennének? Már belenyugodtam, hogy tápszert eszik azóta kiegyensúlyozott, nyugodt.
Köszönöm előre is válaszát.
Juli


 válaszKedves Juli!
Leveléből nem derül ki számomra pontosan, hogy mi is a kérdés? Ha szeretne még szoptatni, akkor próbálkozni kell a mellre tevéssel, ha ez nem megy, akkor lefejni a kevés tejet, és odaadni a babának, pohárból, fecskendőből, bármi módon, csak cumisüvegből ne. A leveléből az derül ki számomra, hogy a pici már teljesen tápszerrel táplált, és cumisüvegből eszik. Ebben az esetben a fentiek megvalósítása nem egyszerű, mert a tápszer adásához sem szabadna cumisüveget használni, ha vissza akarjuk mellre szoktatni. Sajnálom, hogy nem talált meg hamarabb, mert a mellgyulladás időszakában még nagyobb esélye lett volna a szoptatás sikerének. Utólag pedig sajnos már nehéz megmondanom, hogy mi is lehetett a probléma. Csak sejtem, hogy a mellgyulladás és a cumisüvegből elkezdett táplálás együttvéve segítette a tej apadását, persze az antibiotikum-kúra sem használt e tekintetben...
A menzeszének a szoptatás teljes elhagyását követően legkésőbb 8-10 hét múlva kell megjönnie. Ez az idő még nem telt el, de természetesen ezen az időszakon belül bármikor jelntkezhet, és valószínűleg ennek jeleit érzi.
Ha a szoptatás nem is megy, javaslom, hogy azt a kevés tejet is fejje le, és etesse meg a kicsivel ( akár cumisüvegből is) , így a baba hozzájuthat a számára fontos, csak az anyatejben megtalálható immunanyagokhoz is.
Sok sikert!
Üdvözlettel!
Ildikó

hirdetés

fogyshop

intézmények

 ismerd meg őket

hírek

 érdekességek

Terhesség hétről hétre Terhesség hétről hétre

Terhesség hétről hétre, Babaváró sorozat. Az 1 héttől a 40. hétig.


2017. június 11.
 részletek
további hírek

programajánló

erről

 beszélünk

Csuklás

Hozzászólt: Erika1986 2016.12.28. 10:10

ideális családi kutya

Hozzászólt: Vikiri30 2016.06.07. 22:10

Kismamaruha

Hozzászólt: k.kati 2015.05.07. 00:12

Időjárás-front

Hozzászólt: k.kati 2015.05.07. 00:12

Fehérvári bölcsödék

Hozzászólt: huncutka 2015.01.20. 18:06

Tesó

Hozzászólt: Tanmolyda 2014.08.25. 08:08

babaúszás

Hozzászólt: tbrigi87 2014.06.22. 10:10

Gyerekbarát étterem

Hozzászólt: s.maja 2014.05.16. 14:02

további fórumtémék

kövessen minket