dr.Csigi Tamás Fogorvos Budapest
 Egészségügy

Dr. Schmalcl Erika

Dr. Schmalcl Erika

Gyermekorvos

A gyermekkor, és talán kifejezetten a csecsemő- és kisdedkor betegségei, vagy betegségnek tűnő szokatlan tünetei a szülőkben válthatnak ki érthető módon aggodalmat, tanácstalanságot. A honlapon keresztül ezen esetekben szeretnék segítséget nyújtani...

 kérdésem van  kérdések-válaszok  ismerje meg a tanácsadót

bemutatkozás

2006-ban végeztem a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán, majd gyermekgyógyász rezidensként munkámat a Semmelweis Egyetem II. számú Gyermekklinikáján (Tűzoltó utca) kezdtem meg. Jelenleg gyermekgyógyász szakorvosként a Vas Megyei Markusovszky Lajos Kórház Csecsemő- és gyermekgyógyászati Osztályán dolgozom, ahol a gyermekbetegségek széles skálájával találkozom, újszülött kortól egészen 18 éves életkorig.

Munkám során folyamatosan igyekszem az új szakmai ismeretek elsajátítására (tanfolyamok, külföldi és hazai szakmai folyóiratok), hogy gyermeküknek a lehetőségekhez mérten az aktuális szakmai irányelveknek megfelelő ellátást nyújthassam, ill. Önöknek a megfelelő tanácsot adhassam.

Fontosnak gondolom aktuális kórképek kapcsán a szülők tájékoztatása mellett, a már megfelelő életkorú gyermekek felvilágosítását is, betegségüket, valamint a rájuk váró beavatkozásokat illetően.

A már kialakult betegségek, kóros állapotok gyógyítása mellett lényegesnek tartom azok megelőzését, továbbá a beteg gyermekek lehetőség szerinti rehabilitációját. Fentieket szolgálják a különböző szűrővizsgálatok, a védőoltások, a helyes életmódi és táplálkozási szokások, és bizonyos esetekben a mozgásszervi fejlesztés, gyógytorna.

A gyermekkor, és talán kifejezetten a csecsemő- és kisdedkor betegségei, vagy olykor betegségnek tűnő szokatlan tünetei sok szülőben váltanak ki érthető módon aggodalmat, és ezzel együtt időnként tanácstalanságot is. A honlapon keresztül ezen esetekben szeretnék segítséget nyújtani, és a feltett kérdésekre igyekszem legjobb tudásom szerint válaszolni (– figyelembe véve, hogy az itt adott tanácsok a személyes konzultáció és gyermekük fizikális vizsgálata nélkül nem teljes értékűek).

Legyen nagyon szép, vidám napjuk és sok-sok mosoly gyermekük arcán!

Üdvözlettel  dr. Schmalcl Erika
 

kérdésem van

Mivel a tanácsadás nyilvános, kérjük, hogy személyes adatokat a kérdés mezőbe ne írjon. A kérdező neve és email címe nem kerül publikálásra.

Szakértőink minden kérdésre válaszolnak maximum 3 napon belül.

Tájékoztatunk bennetek, hogy a szakértők csak információs jellegű tanácsokat tudnak adni. A mélyebb problémamegoldás érdekében személyes megkeresés tanácsolt.

hirdetés

Narancsbőr kezelés

intézmények

 ismerd meg őket

hírek

 érdekességek

Terhesség hétről hétre Terhesség hétről hétre

Terhesség hétről hétre, Babaváró sorozat. Az 1 héttől a 40. hétig.


2017. június 11.
 részletek
további hírek

programajánló

erről

 beszélünk

Csuklás

Hozzászólt: Erika1986 2016.12.28. 10:10

ideális családi kutya

Hozzászólt: Vikiri30 2016.06.07. 22:10

Kismamaruha

Hozzászólt: k.kati 2015.05.07. 00:12

Időjárás-front

Hozzászólt: k.kati 2015.05.07. 00:12

Fehérvári bölcsödék

Hozzászólt: huncutka 2015.01.20. 18:06

Tesó

Hozzászólt: Tanmolyda 2014.08.25. 08:08

babaúszás

Hozzászólt: tbrigi87 2014.06.22. 10:10

Gyerekbarát étterem

Hozzászólt: s.maja 2014.05.16. 14:02

további fórumtémék

kövessen minket