Eladó Weboldal
 Szülés, nevelés

Zubor Gabi

Zubor Gabi

Szülésfelkészítő - Dúla

Sok-sok éve készítek fel nőket a szülésre. Veszélyeztetett és egészséges várandósokat egyaránt.

 kérdésem van  kérdések-válaszok  ismerje meg a tanácsadót

kérdések-válaszok

 kérdésJónapot kivánok ! Az a kérdésem hogy 10 honapal ezelot császáral szültem.és ugye fogamzás tabit szedek .de sajna 3-4 alkalomal elfelejtetem be venni és szédülök sokat járok wcre amugy julius 24 én volt meg .a kérdésem lehetek e terhes ?


 válaszElőfordulhat.Terhességi teszt és nőgyógyász tudja megadni a biztos választ. Minden jót: Zubor Gabi

 kérdésKedves Gabi!
Jelenleg 30. hetes várandós vagyok. Azt szeretném kérdezni, hogy van-e lehetőség egyéni szülésfelkészítőre?


 válaszIgen, természetesen. Kérem hívjon fel a 30/200-5408-as számon, hogy időpont tudjunk egyeztetni. Szeretettel várom a hívását.
Zubor Gabi

 kérdésKedves Gabi. Tavaly nyáron voltam Nálad szülésfelkészítő tanfolyamon, aminek végén ígéretet tettem, hogy értesítelek a szülésélményemről, most érett meg bennem, hogy megosztanám Veled. Kérlek küldd el nekem e-mail címedet privátban, ha nem vagyok túl indiszkrét. Köszönettel, üdvözlettel,
Orsi


 válaszKüldöm (:>)

 kérdésKedves Gabi!

24 hetes kismama vagyok, és szülésfelkészítő tanfolyamról szeretnék információt kapni. A szülés várható időpontja febr. 24. Fontos lehet még az is, hogy a pénteki nap kivételével csak a du. 5 vagy az utáni időpontok jöhetnek szóba, mivel 16-ig a férjem és én is dolgozunk.

Előre is köszönöm a tájékoztatást!


 válaszKedves Csilla!
Ez esetben egyéni, vagy kiscsoportos szülésfelkészítést tudok ajánlani, amit a Ti munkabeosztásotokhoz tudunk igazítani. A részletek egyeztetéséért kérlek hívj fel a 30/200 5408-as számon.
Várom a jelentkezésed: Gabi

 kérdésSzia! zt szeretném kérdezni, hogy a 37.hétben vagyok, és nem jártam felkészítésre sajnos és úgy érzem, hogy nagy hibát követtem el... ilyenkor már nem lehet mit tenni igaz? főleg a légzés miatt aggódom szülésről más néztem videókat olvastam könyvet is...de a légzés gyakorlatokat már nem tudom elsajátítani sehol igaz? köszi előre is


 válaszKedves Zsú!
A soproni szakemberekre nincs igazán rálátásom, mivel Szombathelyen dolgozom. Én meg szoktam oldani egyéni kéréseket is, lehet, hogy Te is találsz helyben szülésfelkészítőt, aki kapható ilyen megoldásokra.
Ha Szombathelyre el tudsz jönni szívesen segítek. (30/200-5408)
Minden jót! Gabi

 kérdésKedves Gabi!
20 hetes kismama vagyok, június közepére várom a kisfiam. Érdeklődnék, hogy tudnék-e csatlakozni valamelyik tanfolyamhoz, illetve indul-e mostanában olyan, amelyik a szülésig befejeződne. Válaszodat előre is köszönöm!
Üdvözlettel:
Vera


 válaszKedves Vera!
A tegnap megkezdett tanfolyamunkat ajánlanám. Az áprilisi kurzus csak jún végén zárul, így az kicsit késő lenne Neked. Jövő hétfőn csatlakozhatsz is, szeretettel várunk az MMIK 105-ös termében! Gabi

 kérdésKöszönöm gyors válaszát. 25 hetes kismama vagyok,és első babànk. Kedves Gabi, ha esetleg volna rá lehetőség egy személyes tanácsadàsra nagyon örülnék.
Kérem ha van rá mód jelezze! Köszönöm előre is!


 válaszTermészetesen, nagyon szívesen. A 30/200-5408-as számon tudunk időpontot egyeztetni. Várom a hívását. Zubor Gabi

 kérdésKedves Gabi! Azt szeretném kérdezni,hogy ön szerint 3 gerinc sérv műtét után vállalhatok-e, és bírható-e a spontán szülés,egy lombikos terhesség végén? Illetve van-e valamilyen mód a felkészülésre,hogy a derekam bírja?Köszönöm


 válaszKedves Kismama!
Gratulálok a babához! Kérdésének a megválaszolása sok további tényezőtől függ alapvetően. Hogy bírja most a baba súlyát -és hányadik héten? Pontosan mely gerincszakaszt érintette a műtét , milyen technikával végezték és mikor? Mennyi a baba féltése, vagy a félelem Önben a spontán szüléstől - vagy esetleg eltökélt a természetes szülés mellett? Milyen ismeretei vannak a szülés folyamatáról és annak hatásairól a babára és az anyára vonatkozóan? Milyen gyakorlatokat végzett eddig a dereka karbantartására? Milyen új gyógymódok elfogadására nyitott és mitől zárkózik el?
Ez egy hosszabb konzultációt jelentene. Dióhéjban azt tudom mondani, hogy a legtöbb kórházban ez császármetszés lenne - nem is feltétlenül a gerincsérvek,de ugyanilyen súllyal a lombik program miatt.
Ugyanakkor maga a szülés folyamata nem kell hogy kárt okozzon gerincsérv esetén sem -kivéve a hátonfekvő szülési pozícióban zajló kitolási szakot.
Ha tehát esetlegesen ismeretei, meggyőződése szerint, és főleg szorongások nélkül (vagy azokat már feldolgozva) eltökélt spontán szülés mellett, akkor olyan intézményt kellene keresni a szülés helyszínéül, ahol ettől eltérő szülési pózban is szülhet.
A dereka megerősítésére nemcsak a szüléshez, de a baba cipeléséhez, az anyai teendők ellátásához, de a további műtétek elkerüléséhez is szükség lenne.Felteszem, hogy 3 műtét után gyógytornász segítségét már megtapasztalta, ismeri a gerinctornát és a Mc Kenzie gyakorlatokat. Ha esetleg ezek nem bizonyultak elegendőnek, akkor én speciális osteopata szakorvos felkeresését tudnám javasolni, aki szó szerint tetőtől talpig vizsgálja Önt végig. A gerincünk tartása, helyzete ugyanis az álkapocs izülettől kezdődően a lábfej csontjaiig bezárólag meghatározott. Így a gerinc nem feltétlenül a probléma oka, sokszor csak a tünete! A valódi eredet feltárásával, helyretételével (orvos által, manuálisan) és az ezek után a szakorvos által meghatározott, speciálisan egyénre szabott gyakorlatok végzésével panaszai teljesen megszünhetnek. Én sajnos csak Budapesten ismerek ilyen magasan képzett szakorvost, ha igényli az ő elérhetőségét meg tudom majd adni.
Itt helyben elérhetően egy speciális masszázzsal és köpölyözéssel tudok segíteni a fájdalom csillapításában illetve gerinctornával foglalkozó gyógytornászok elérhetők a dereka tornáztatásához.
Remélem sikerült abban segítenem, hogy tovább tudja gondolni a lehetőségeit. Sok boldogságot kívánok Önnek a babához! Gabi

 kérdésKedved Gabi! Érdeklődni szeretnék, hogy a nov. 23-àn kezdődő tanfolyam pontosan meddig fog tartani? Febr. 12-re vagyok kiírva, ha elkezdem jó lenne befejezni :)
A màsik kérdésem, hogy az apàs foglalkozàsok milyen időközönként vannak? Szeretném, ha ezeken az alkalmakon ott tudna lenni, de a munkabeosztàsa miatt nem biztos, hogy mindig megteheti.
Vàlaszod előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Enikő


 válaszKedves Enikő!
Jó hírem van, a november végi tanfolyam febr 1-én már zárul, úgyhogy bele fog férni szülés előtt (:>)
Az apás foglalkozásokból egy várható december közepe körül. a többi inkább januárban lesz esedékes. A kurzus vége felé lesz belőlük több, de ezeket mindig jóval előtte egyeztetjük a csoporttal, hogy olyan időpontot találjunk. ami mindenkinek megoldható!
Szeretettel várunk Benneteket! Gabi

 kérdésSzia Gabi!
Azt szeretném kérdezni, hogy mikor indul szülésfelkészítő tanfolyam, és hogy mi ennek az anyagi vonzata..... Ne haragudj, de első babás vagyok, nem igazán vagyok képben...köszönöm válaszod :-)


 válaszKedves Viki!
Elnézést a késői válaszért,egy továbbképzés miatt sajnos nem tudtam előbb megoldani.
Folyamatosan indulnak a kurzusaim, ahogy az egyik lezárul kezdődik az új. A következő indulása nov. 23., amely az ünnepek miatt csak február elején zárul. Ha esetleg addigra már esedékes a szülés, akkor nyugodtan csatlakozhatsz a most futó felkészítéshez is, épp a jövő héten kezdjük "élesben" (:>) a vajúdásra és a szülésre koncentrálást, légzéstechnikákkal, testhelyzetekkel, masszázsokkal...
Hívj fel, hogy egyeztethessünk (30/200-5408)
Szeretettel várlak! Gabi

 kérdésKedves Gabi!
Èrdeklődnèk hogy indul-e mostanában szülèsfelkèszitő tanfolyam?!
30hetes vagyok.

Köszönöm
Judit


 válaszKedves Judit!
Hívjon fel mihamarabb,mert alapvetően a kurzusokban épp nyári szünet következne, de most is van, akivel pótoljuk a felkészítést, lehet még csatlakozni. És egyénileg is tudunk megoldást találni.
Tel: 30/200-5408
Zubor Gabi

 kérdésSzia Gabi!
Érdeklődnék hogy gyenge nyaki izomtónus esetén milyen erősítő gyakorlatok, esetleg masszázs technikák, ötvözve némi hoemopátiás vagy antropozofia által javasolt készítményt tudsz javasolni? Várom válaszodat.
Köszönettel,
Egy kismama az előkészítőről


 válaszSzia!
Gratulálok a babához! Remélem ezt leszámítva jól vagytok.
A nyak hypotóniája mindenképp kezelést igényel, gondolom egy-két gyakorlatot mutattak is, mielőtt haza engedtek Benneteket a kórházból.. Általában az ülésbehúzást szokták javasolni, ami erősítheti a baba nyakizmait. A gerinc melletti izmok viszont még nem eléggé érettek ilyenkor, így csak alkalmanként ajánlatos, nehogy a gerincére legyünk közben rossz hatással. Persze ez függ a baba állapotától is.
Ha Te, vagy párod meri hason fektetve a tenyerére fektetni és valamivel az ágytól kicsit megemelni a babát, az is arra készteti, hogy tartsa, emelje a fejét, miközben a gerince nem terhelődik.
Ha ettől a mozdulattól berzenkedtek, akkor persze ne erőltessétek. Segíthet az is, ha amikor hason fekszik a két kis válla- kulccsontja alá nyúltok, és finoman emelni kezditek, ez is fejemelésre készteti őt.De lehet, hogy elég, ha az anya hangját hallja, szólongatod a feje felől állva.(ugyanúgy hason fekvésben).

Emellett fontos, hogy ha ferdén tartja a fejét, akkor mindig abból az irányból érjék ingerek, amerre nem szokta fordítani a fejét. Így érdemes elhelyezni a kiságyat is, ill így fektetni benne a babát. De szoptatáskor is a nem megszokott olda felé kelljen fordulnia, hogy az anya arcát lássa - vagyis az egyik mellből érdemes hónaljtartásban szoptatni.
Ha nyugodt, nem sír éppen, akkor jó kicsit finoman átfordítani a fejét a másik oldalra, ill nagyon finoman átmozgatni picit. Amennyiben a finom átfordításra sírással és a fej visszafordításával reagál, akkor viszont felmerülhet a nyakcsigolyák elmozdulása is, amit pl erőltetett szüléslevezetés (hasba könyöklés, a fej kihúzása), vagy rendellenes fekvésben születés, esetleg "villámgyors" szülés is okozhat.
Masszírozni Arnika, esetleg Oxalis (10%-os) olajjal finoman lehet. Belsőleg szert inkább csak akkor javasolnék, ha más izom is hypotón, ahhoz viszont látni kellene a babát.
Ha nem javul gyorsan a helyzet, akkor mindenképpen korai fejlesztéssel foglalkozó gyógytornász felkeresését javaslom, aki nemcsak hasonló és még több tornagyakorlattal, de speciális manuális technikával is tud segíteni, hogy ez az első, a terápia szempontjából hihetetlenül értékes időszak nehogy kimaradjon. Inkább feleslegesen vegyétek igénybe a segítséget, semmint hogy a legnagyobb gyógyulást ígérő szakasz kiessen a terápiából. Telefonszámmal is szívesen segítek.

De bízom benne, hogy Nálatok gyorsan elmúlnak a tünetek (:>) Minden jót Nektek: Gabi

 kérdéskedves Gabi! Szeretném megkérdezni indul-e mostanában szülésfelkészítés. Köszönöm válaszod.


 válaszIgen, éppen hétfőn kezdtünk, nyugodtan lehet még csatlakozni. Szeretettel várunk minden érdeklődőt az MMIK, 105.termében, hétfőnként 16ó-tól. Üdvözlettel: Gabi

 kérdésKedves Gabi! Az lenne a kérdésem,hogy az antropozófus orvoslás elérhető-e Szombathelyen? Válaszodat előre is köszönöm!


 válaszIgen, elérhető. Én is az antropozófus orvoslás eszközeivel gyógyítok, elvégeztem az antropozófus orvosképzést, de mivel orvosi diplomám nincs, ezért antropozófus orvos nem lett belőlem. Egészségügyi főiskolám viszont van, így az egyszerűbb problémákat magam is gyógyítom antropozófus módszerekkel. Két havonta pedig természetgyógyászatban, kínai orvoslásban, allergiák kezelésében is jártas antropozófus orvossal rendelek együtt, itt Szombathelyen. A köztes időben pedig ha kell szakmai konzultációkkal is tudom segíteni a hozzám fordulókat. Szombathelyen egy végzett antropozófus fogorvos érhető sajnos csak el. Annyit még mindenképp hozzáfűznék, hogy amikor elkezdtem ezen a módon kezelni, egészségügyi szakemberként is meglepett az a hatékonyság, amivel az antropozófus orvoslás bír, mind a krónikus, mind a gyógyíthtatlannak vélt betegségek esetében. Telefonos egyeztetéssel tudunk időpontot keresni, akár az antropozófus orvoshoz, akár hozzám. Szetretettel állok a rendelkezésedre! Zubor Gabi

 kérdésKedves Gabriella!
28hetes terhes vagyok erdeklodnek hogy erdemes-e meg csatlakozni egy csoporthoz?
Elore is koszonom valaszat!


 válasz
Mindenképpen! Akár már 6-án, hétfőn is lehet csatlakozni a mostani csoporthoz (MMIK, 16 ó,125-ös terem), a következő kuzussal pedig be lehet pótolni az előzőleg lement 4 foglalkozást. Így a szülés előtt még minden be fog férni. A legfontosabb rész, a vajúdás következik, testhelyzetekkel, légzéstechnikákkal, a vajúdást megkönnyítő lehetőségekkel, masszázsokkal....
Szeretettel várunk! Zubor Gabi

 kérdésKedves Gabriella!
Érdeklődni szeretnék, hogy mikor ajánlott elkezdeni a szülésfelkészítő tanfolyamot. Illetve mikor fog indulni tanfolyam, amire már én is eljárhatnék. Én most 17. hetes terhes vagyok. Válaszát előre is köszönöm. Anita


 válaszKedves Anita!
A szülésfelkészítést az "orvosi nagykönyv" (:>) szerint a betöltött 12. héttől lehet elkezdeni, de van aki, már a 7. héten is eljön. Így akár a most kezdődött tanfolyamhoz is csatlakozhatsz. Annál is inkább, mert úgy vélem időt igényel, hogy a szülésfelkészítésen tanultak leülepedhessenek, és szépen kiforrjon mindenkiben, hogy neki, személyre szabottan, vajon mi lenne a legideálisabb a szülésénél. Ehhez idő kell, ezért inkább a korábbi kezdést szoktam javasolni, nem a későit. A kurzus amúgy is 9 hétfőt jelent, most pedig érdemes bekalkulálni, hogy az ünnepek miatt csúszás is lesz. Ha teheted, akár már a következő hétfőn is szeretettel várunk, a jövő héten kétszer is együtt leszünk a csoporttal, hétfőn 4ó-tól és szerdán 5ó-tól. Ha további kérdésed van a 30/200-5408-as számon szívesen állok a rendelkezésedre! Szép napot! Gabi

 kérdésKedves Gabriella!
Érdeklődnék, hogy mikor, hol indul szülés felkészítő tanfolyam miután az előző (nov. 18.) befejeződik? Erika


 válaszKedves Erika!
Rögtön a következő hétfőn, nov. 25-én 4ó-kor kezdjük is az új tanfolyamot, ugyanott, az MMIK, 125-ös termében! Szeretettel várunk! Gabi

 kérdésKedves Gabi!
Szeretném megkérdezni,hogy meddőségi probléma megoldásával foglalkozol-e?
Köszönöm. Marika


 válaszSzia Marika!
Igen! Több baba megfoganásánál is "bábábskodtam" már, nemcsak a születésnél (:>)
Az általam alkalmazott Pressel masszázs önmagában is feloldja a testi-lelki feszültségeket, megszabadít a testi-lelki "salakanyagoktól" és visszaállítja a harmóniát, egészséget a szervezetben. Ezért sokszor önmagában is elegendő ahhoz, hogy megnyílhasson az út a baba érkezéséhez. De ha kell, az antropozófus orvoslás szereit, természetes, hormonmentes és mellékhtásmentes gyógyszereket is alkalmazunk a fogantatás elősegítéséhez, ilyenkor antropozófus orvossal együtt dolgozva közösen építjük fel a terápiát. Minden jót! Gabi

 kérdésKedves Gabriella!
Szeretném megkérdezni, hogy 2013 ősszel mikor indul majd szülésfelkészítő tanfolyam?
Hány alkalomból áll egy ilyen tanfolyam és mennyi a költsége?
Jelenleg 20 hetes vagyok.
Köszönettel:

Adrienn


 válaszKedves Adrienn!
A szeptemberi kurzus 23-án fog indulni. Választható az alapkurzus, ami 10 alkalomból áll és a bővített kurzus, amit egyébként a csoport min. 90%-ka kérni szokott (szülésről szóló előadással és videovetítéssel kibővítve), ez 12 alkalomból áll. Mindkettő nov. 18-án zárul.Szeretettel várunk! Gabi

 kérdésKedves Gabriella!
Szeretném megkérdezni,hogy Június-Július környékén is lesz-e szülésfelkészítő tanfolyam Szombathelyen,hol és mikor vannak ezek...jelenleg 21 hetes terhes vagyok,ha indulna tanfolyam ebben az időben,szeretnék elmenni.
Előre is köszönöm!! :) Ildikó


 válaszKedves Ildikó!

Jelenleg épp folyamatban egy kurzus, melybe nyugodtan becsatlakozhat.
Szeretettel várom hétfőn 16 órakor az MMIK-ban, a 125-ös teremben.

Üdv.: Gabi

1 2  

hirdetés

Udvarlás

intézmények

 ismerd meg őket

hírek

 érdekességek

Terhesség hétről hétre Terhesség hétről hétre

Terhesség hétről hétre, Babaváró sorozat. Az 1 héttől a 40. hétig.


2017. június 11.
 részletek
további hírek

programajánló

erről

 beszélünk

Csuklás

Hozzászólt: Erika1986 2016.12.28. 10:10

ideális családi kutya

Hozzászólt: Vikiri30 2016.06.07. 22:10

Kismamaruha

Hozzászólt: k.kati 2015.05.07. 00:12

Időjárás-front

Hozzászólt: k.kati 2015.05.07. 00:12

Fehérvári bölcsödék

Hozzászólt: huncutka 2015.01.20. 18:06

Tesó

Hozzászólt: Tanmolyda 2014.08.25. 08:08

babaúszás

Hozzászólt: tbrigi87 2014.06.22. 10:10

Gyerekbarát étterem

Hozzászólt: s.maja 2014.05.16. 14:02

további fórumtémék

kövessen minket